LISZT, GRIEG & BENJAMINSSON

Söndag 17 Maj 2020 kl 18.00
Ryttargårdskyrkan , Linköping

Dirigent :
Joachim Gustafsson

Solist:
Lars Hägglund piano


PROGRAM:
Ida Benjaminsson: Uruppförande
Franz Liszt :Pianokonsert nr 1
Edvard Grieg: Peer Gynt svit
(Med reservation för ändringar)

Ladda ner konsertprogrammet (pdf-fil) HÄR!

LYSSNA

Smakprov

Bookmark and Share

Ladda ner affisch HÄR!


Biljetter


Köp genom Konsert & Kongress
biljettkassa tel.013-190 00 00
Biljettkassan öppen vard.8-17
samt två timmar före konsert.


OBS! Vid alla konserter som Linköpings symfoniorkester ger i kyrka har du möjlighet att köpa din biljett även på plats i kyrkan i samband med konserten en timme före konsertstart

Pris:
Ordinarie : 200:-, studerande : 100:-
Skådebanan/Scenpass: 150:-
kulturskoleelev: gratis
föräldrar till kultskoleelev: 100:-
barn under 12 år: gratis
TILLGÄNGLIGHET

För aktuell information om tillgänglighet till Linköping Konsert & kongress och Crusellhallen
Läs här>>TillgänglighetVid åtta års ålder började Ida spela cello för Jan Hjalmarsson på musikskolan i Tranemo. Hon har tagit lektioner i musikteori, samt pianolektioner för Lars Hägglund. Ida spelar i den sjuhäradsbaserade stråkkvartetten Kronklaven, för vilken hon komponerar och arrangerar flitigt. Hennes upptäckt av sin förmåga att associera toner och klanger med färger (synestesi) visade sig vara ett användbart verktyg under musikmakarprocessen. Med Inspiration från filmmusiken och den japanska spelmusikens värld, blandat med hennes grund i den klassiska musiken, har det resulterat i melodiska och fantasifulla kompositioner i många olika genrer – oftast med symfoniska instrument som huvudingrediens.
Franz Liszt har gått till historien som alla tiders främsta pianist, och att han som tonsättare så gärna skrev för sitt eget instrument, ofta verk som bara han själv förmådde spela. Men när han 1840 gav sig på att skriva två pianokonserter samtidigt stötte han på lite problem och blev inte klar förrän ett decennium senare. Den första konserten (Ess-dur) följer det klassiska mönstret med flera satser, men det kraftigt markerade huvudtemat återkommer i olika skepnad genom hela verket.
Edvard Grieg var inte alls road av att skriva musik till Ibsens enormt långa pjäs om Peer Gynt och han sköt uppdraget framför sig. Men så tog han sig i kragen och skrev totalt omkring en timmes musik i form av vinjetter, förspel, sånger. Ur detta otroligt rika material sammanställde han några sviter, och ur dessa kommer nu att spelas några älskade avsnitt. För givetvis har detta blivit något av Griegs mest spelade verk.
Stig Jakobsson
Sponsorer:Vill du stödja?Kontakta oss >   |      Biljetter:013-1900000


©Linköpings symfoniorkester   |  E-post :  info@liso.nu

Copyright © ToBeandSe 2014