ÅRETS DIRIGENTER

Säsongen 2017 till 2018 fortsätter Joachim Gustavsson med förnyat förtroende att leda orkestern . Han har ledningen för Linköpings symfoniorkester i årets alla fem konserter.

Joachim Gustafsson

Joachim Gustafsson har efter sin studietid i Wien etablerat sig som en av de mest spännande Nordiska dirigenterna. Han har arbetat med de flesta svenska operahusen och orkestrarna och i Tyskland har han bland annat varit engagerad av Staatstheater Darmstadt och Ulmer Oper i operor såsom Ariadne auf Naxos och Così fan Tutte. Hans operadebut skedde på Kungliga Operan i Stockholm med Verdis Otello.De senaste åren har Joachim Gustafsson även etablerat sig som konsertdirigent med engagemang hos bland andra Göteborgs Symfoniker. Han har också nära samarbeten med återkommande engagemang vid MalmöOperan och Själlands Symfoniorkester i Köpenhamn.

Joachim Gustafsson har varit konstnärlig ledare för Borås Symfoniorkester (1997–2004). Det är nu första gången han dirigerar Kungliga Filharmonikerna. Den svenske dirigenten Joachim Gustafsson har efter sin studietid i Wien etablerat sig som en av de mest spännande Nordiska dirigenterna. Han delar sin tid mellan konsert och operaengagemang och har ett regelbundet samarbete med Malmöoperan. Han har också dirigerat opera både på Göteborgsoperan och på Kungliga Operan i Stockholm där han gjorde sin debut med Verdis Othello 2004 och på Folkoperan . Han har samarbetat med de flesta Svenska operahusen och orkestrarna och i Tyskland har han bland annat varit engagerad av Staatstheater Darmstadt och Ulmer Oper i operor såsom Ariadne auf Naxos (Strauss) och Cosi fan Tutte (Mozart). Joachim Gustafsson arbetar regelbundet med Göteborgs Symfoniker där han kommer att dirigera Dvoraks Requiem nästa säsong. Han gästdirigerar även bl.a. Stockholms Kungliga Filharmoniker, Odense Symfoniorkester, Helsingborgs Symfoniorkester. Joachim Gustafsson har en bred repertoar som spänner emellan balettdirigering till åtskilliga uruppföranden av Svenska och Nordiska modernister. Han har blivit speciellt uppskattad som dirigent i den Tjeckiska musiktraditionen. Bland framstående instrumentalister som Joachim Gustafsson samarbetet med kan nämnas Christian Lindberg, Hans Leygraf, , Barbara Hendricks, Ann-Christine Larsson Sjöberg, Krister St. Hill and Helena Döse.
Joachim´s sida!
Joachim´s fbsida!

Till toppen


Sponsorer:Vill du stödja?Kontakta oss >   |      Biljetter:013-1900000


©Linköpings symfoniorkester   |  E-post :  info@liso.nu

Copyright © ToBeandSe 2014